vineri, 22 iunie 2012

Asimilarea calciului


  Asimilarea calciului este favorizata de prezenta fosforului, magneziului si a cuprului, dar si de vitaminele A, C si D si de razele solare. Vitamina D este absolut necesara pentru efectuarea transportului calciului prin mucoasa intestinala. Absorbtia totala a calciului nu se poate realiza decat prin prezenta a unui cantitati suficiente de vitamina D.
  Ratiile bogate in proteine sporesc de asemenea asimilarea calciului. Insa, excesul de grasimi reduc absorbtia acestuia si maresc gradul de absorbie al fosforului, fiind dereglat in acest fel raportul optim potrivit. 
  Calciul este indicat in caz de oboseala, astenie, nervozitate, rarefierea structurii osoase, spasmofilie si tulburari de menopauza. 
  Alimentele bogate in calciu sunt: legumele verzi (spanacul si varza creata), somonul, smochinele, laptele de soia si migdalele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu